Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Tavukların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber, 3 kaşık un ekleyip tavukları una bulayın.
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk
- Servis2 porsiyon
- Toplam Süre40 dk
- Kalori413
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü (400 g)
- 3 çorba kaşığı un (30 g)
- 1 tatlı kaşığı tuz (4 g)
- 1 tatlı kaşığı kara biber (4 g)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- ½ adet soğan (40 g)
- 2 adet kırmızı kapya biber (120 g)
- 4 adet yeşil çarliston biber (130 g)
- 2 dilim ananas (150 g)
- 4 dal taze soğan (30 g)
- 2 yemek kaşığı ketçap (40 g)
- ½ çay bardağı soya sosu (50 g)
- 1 çay kaşığı nişasta
- ½ çay bardağı su (50 g)
- 1 tatlı kaşığı susam (7 g)
- 1 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori413 kcal529.49%
- Yağ19.38 g24.85%
- Karbonhidrat27.56 g10.02%
- Lif5.81 g20.75%
- Protein8.51 g17.02%
Yapılışı
Geniş bir tavada 3 kaşık sıvı yağ ısınınca tavuklar renk alana dek pişirin. Pişen tavukları bir tabağa alın.
Geniş bir tavaya 2-3 kaşık yağ ekleyin, ısınınca içine soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri irice kare şeklinde kesin ve ekleyin. Daha sonra ananasları aynı boyutta keserek üzerlerine ekleyin. Splenda granül, ketçap ve soya sosunu da ekleyin ve karıştırın.
Ufak bir kâsede 1 çay kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açın ve biberli karışıma kıvam vermesi için ekleyin.
İyice kıvam alan karışıma tavukları ekleyin, biraz karıştırın. Susam ve ince ince kesilmiş taze soğanları da tavaya ekleyin, 2-3 dakika piştikten sonra ocağın altını kapatın.
Splenda’lı Tatlı Ekşi Soslu Tavuk hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 670 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler