Fırını 180°C’ye ısıtın ve yaklaşık 20 cm’lik kare tepsiyi yağlayın.
Tatlı Limon Kareleri
Tatlı Limon Kareleri
- Servis36 dilim
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi48 dk
- Soğuma Süresi4 sa
- Toplam Süre4 sa 58 dk
- Kalori80
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Tabanı
- 375 ml un
- ¼ çay kaşığı ince tuz
- Oda sıcaklığında 80 ml tuzsuz tereyağı
- 180 ml SPLENDA® Granül
Dolgu
- Oda sıcaklığında 120 g (½ paket) krem peynir
- 125 ml tam yağlı ekşi krema
- 3 büyük yumurta
- 125 ml limon suyu
- 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
- 430 ml SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori80 kcal102.56%
- Yağ5.50 g7.05%
- Doymuş Yağ7.00 g2.55%
- Karbonhidrat12.00 g4.36%
- Şekerden gelen0.00 g0%
- Lif0.00 g0%
- Protein3.00 g6%
Yapılışı
Tabanı
Unu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve tuzu karıştırın. Ufalanan bir karışım elde edinceye kadar tereyağı yedirin. Hazırladığınız tepsiye bastırarak yerleştirin ve 18 dakika pişirin. İçini doldurmadan önce tamamen soğumasını bekleyin.
Dolgu
Fırının sıcaklığını 160°C’ye düşürün. Geniş bir kap içinde krem peyniri yumuşayıncaya kadar çırpın ve ardından ekşi kremayı ekleyerek çırpın. Splenda Granül Tatlandırıcı’yı ve ardından yumurtaları ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyerek çırpın ve ardından karışımı soğuyan taban üzerine dökün.
25-30 dakika, tepsi sallandığında dolgu malzemesi oynamayana kadar pişirin. Oda sıcaklığına soğumasını bekleyin ve dilimlemeden önce en az 4 saat bekleyin.
Limon kareleri buzdolabında 4 güne kadar saklanabilir.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler