Tropik Sufleli Cheesecake

Tropik Sufleli Cheesecake

  • Servis10 kişilik
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Soğuma Süresi3 sa
  • Kalori346
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 75 g tuzsuz tereyağı
    • 175 g kepekli bisküvi, ezilmiş
    • 2 büyük olgun mango, soyulmuş ve kabaca doğranmış
    • 300 g tam yağlı yumuşak peynir
    • 150 g krema
    • 3 çarkıfelek (passionfruit) meyvesi, yarıya kesilmiş ve elekten geçirilmiş
    • Beyazları ayrılmış 2 yumurta
    • 1 x 11 g yaprak jelatin
    • 4 yemek kaşığı sıcak su
    • 25 g kurutulmuş Hindistan cevizi, kızarmış
    • 6 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori346 kcal443.59%
    • Yağ28.00 g35.9%
    • Doymuş Yağ17.40 g6.33%
    • Karbonhidrat17.90 g6.51%
    • Şekerden gelen7.40 g2.69%
    • Lif2.20 g7.86%
    • Protein6.60 g13.2%
    • Tuz0.70 g0.25%

    Yapılışı

    1

    22 cm’lik altı çıkabilen kelepçeli kek kalıbını hafifçe yağlayın ve tabanına pişirme kağıdı serin.

    2

    Tereyağını eritin, kırılmış bisküvileri ekleyin ve karıştırarak özdeşleşmelerini sağlayın.

    3

    Kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. İhtiyaç duyana kadar buzdolabına kaldırın.

    4

    Mangoları pürüzsüz hale gelinceye kadar mutfak robotundan veya mikserden geçirin.

    5

    Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, yumuşak peyniri, kremayı, çarkıfelek (passionfruit) meyvesini ve yumurta sarılarını ilave edin ve tekrar pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.

    6

    Jelatinin üzerine 4 yemek kaşığı sıcak su dökün ve 2 dakika bekledikten sonra çözünmesi için karıştırın. Tam olarak çözünmezse içinde kaynayan su bulunan bir tencerenin üstünde karıştırarak erimesini sağlayın.

    7

    Mutfak robotu çalışır vaziyetteyken jelatini ilave edin ve her şey tam olarak özdeşleşene kadar 30 dakika karıştırın.

    8

    Karışımı geniş bir kâseye boşaltın.

    9

    Temiz bir kâse içinde yumurta beyazlarını sert bir karışım elde edinceye kadar çırpın.

    10

    Mango karışımına azar azar nazik bir şekilde ilave edin.

    11

    Bunu kek kalıbının tabanına dökün.

    12

    En az 3 saat veya oturana kadar soğutun.

    13

    Servis etmeden önce kızarmış Hindistan cevizi serperek süsleyin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up