Umm Ali Tatlısı

Umm Ali Tatlısı

  • Servis4 porsiyon (4 kare dilim)
  • Hazırlama Süresi1 sa 50 dk
  • Bekleme Süresi3 sa
  • Toplam Süre4 sa 50 dk
  • Kalori234
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 500 ml light süt
    • 2 yemek kaşığı custard powder (detayı tarifte)
    • ½ su bardağı light krema (100 ml)
    • 3 yemek kaşığı konsantre süt (detayı tarifte)
    • 4 dilim kare tost ekmeği
    • Badem ve Antep fıstığı parçaları (üzeri için)
    • 4 çay kaşığı Splenda Granül (2 g)

    Custard powder için

    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
    • ½ çay kaşığı toz zerdeçal (renk vermesi için)
    • 1-2 yemek kaşığı light süt (seyreltmek için)
    • 2 yemek kaşığı Splenda Granül (4 g)

    Konsantre süt için

    • 1 su bardağı tam yağlı süt (250 ml)
    • 2 dolu yemek kaşığı Splenda Granül (6 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori234 kcal300%
    • Yağ7.79 g9.99%
    • Karbonhidrat29.14 g10.6%
    • Lif0.93 g3.32%
    • Protein9.03 g18.06%

    Yapılışı

    1

    Önce “custard powder” ve “konsantre süt”ü hazırlayın.

    Custard powder

    2

    Bir kâsede nişasta, Splenda Granül, zerdeçal ve sütü karıştırın.

    Konsantre süt

    3

    Bir tencereye süt ve Splenda Granül koyun. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra düşük ateşte pişirin. Bu sırada sütü havalandırmak için 5 -10 dakikada bir karıştırıp sütün suyunu bırakmasını sağlayın. 45-50 dakika kadar sürecek bu işlem sonunda sütün 3’te 1 kadarı kalacak ve kıvamı yoğunlaşacaktır.

    4

    Bir tencereye süt, Splenda Granül ve “custard powder”ı koyup sürekli karıştırın, sos kıvam aldığında ocaktan indirin.

    5

    Ayrı bir kâseye krema koyun ve mikserle biraz kabarmasını sağladıktan sonra “konsantre süt”ü de ekleyip iyice karıştırın.

    6

    Kare tost ekmeklerinin kenarlarını kesip çıkartın ve kalan yumuşak kısımların yarısını derin bir kâsenin tabanını kaplayacak şekilde dizin.

    7

    “Custard powder” içeren ilk sosun bir kısmıyla ekmeklerin üzerini kaplayın. Bu sosun üzerine de krema ve “konsantre süt” karışımının yarısını dökün. Daha sonra badem ya da Antep fıstığı parçaları serpin.

    8

    Bunların üzerine tekrar ekmek dilimleri dizin ve aynı şekilde önce ilk sosu, sonra da ikinci sosu sırayla dökün.

    9

    Badem ya da Antep fıstığı parçaları serperek en üstünü süsleyin.

    10

    Splenda Granül ile hazırlanan Umm Ali Tatlısı’nı buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 410 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up