Önce “custard powder” ve “konsantre süt”ü hazırlayın.
Umm Ali Tatlısı
Umm Ali Tatlısı
- Servis4 porsiyon (4 kare dilim)
- Hazırlama Süresi1 sa 50 dk
- Bekleme Süresi3 sa
- Toplam Süre4 sa 50 dk
- Kalori234
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 500 ml light süt
- 2 yemek kaşığı custard powder (detayı tarifte)
- ½ su bardağı light krema (100 ml)
- 3 yemek kaşığı konsantre süt (detayı tarifte)
- 4 dilim kare tost ekmeği
- Badem ve Antep fıstığı parçaları (üzeri için)
- 4 çay kaşığı Splenda Granül (2 g)
Custard powder için
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- ½ çay kaşığı toz zerdeçal (renk vermesi için)
- 1-2 yemek kaşığı light süt (seyreltmek için)
- 2 yemek kaşığı Splenda Granül (4 g)
Konsantre süt için
- 1 su bardağı tam yağlı süt (250 ml)
- 2 dolu yemek kaşığı Splenda Granül (6 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori234 kcal300%
- Yağ7.79 g9.99%
- Karbonhidrat29.14 g10.6%
- Lif0.93 g3.32%
- Protein9.03 g18.06%
Yapılışı
Custard powder
Bir kâsede nişasta, Splenda Granül, zerdeçal ve sütü karıştırın.
Konsantre süt
Bir tencereye süt ve Splenda Granül koyun. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra düşük ateşte pişirin. Bu sırada sütü havalandırmak için 5 -10 dakikada bir karıştırıp sütün suyunu bırakmasını sağlayın. 45-50 dakika kadar sürecek bu işlem sonunda sütün 3’te 1 kadarı kalacak ve kıvamı yoğunlaşacaktır.
Bir tencereye süt, Splenda Granül ve “custard powder”ı koyup sürekli karıştırın, sos kıvam aldığında ocaktan indirin.
Ayrı bir kâseye krema koyun ve mikserle biraz kabarmasını sağladıktan sonra “konsantre süt”ü de ekleyip iyice karıştırın.
Kare tost ekmeklerinin kenarlarını kesip çıkartın ve kalan yumuşak kısımların yarısını derin bir kâsenin tabanını kaplayacak şekilde dizin.
“Custard powder” içeren ilk sosun bir kısmıyla ekmeklerin üzerini kaplayın. Bu sosun üzerine de krema ve “konsantre süt” karışımının yarısını dökün. Daha sonra badem ya da Antep fıstığı parçaları serpin.
Bunların üzerine tekrar ekmek dilimleri dizin ve aynı şekilde önce ilk sosu, sonra da ikinci sosu sırayla dökün.
Badem ya da Antep fıstığı parçaları serperek en üstünü süsleyin.
Splenda Granül ile hazırlanan Umm Ali Tatlısı’nı buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 410 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler