Fırını önceden 180°C’ye ısıtın.
Üzümlü Kek
Üzümlü Kek
- Servis8 dilim
- Hazırlama Süresi10 dk
- Fırınlama Süresi35 dk
- Toplam Süre45 dk
- Kalori252
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 6 tatlı kaşığı yağsız süt tozu (12 g)
- ½ çay kaşığı karbonat
- ½ su bardağı light yoğurt (100 g)
- ½ su bardağı sıvı yağ (100 g)
- ½ su bardağı kuru üzüm (100 g)
- 1’er adet portakal ve limon kabuğu rendesi
- ½ paket kabartma tozu (5 g)
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağı un (140 g)
- 12 tatlı kaşığı Splenda Granül (12 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori252 kcal323.08%
- Yağ14.72 g18.87%
- Karbonhidrat24.62 g8.95%
- Lif0.90 g3.21%
- Protein4.26 g8.52%
Yapılışı
1
2
Karıştırma kabında yumurta, süt tozu, karbonat ve Splenda Granül’ü krema kıvamı alana kadar çırpın.
3
Üzüm hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırparak kek hamurunu hazırlayın.
4
Dibe çökmemesi için hafifçe unladığınız üzümleri ekleyip kaşıkla karıştırın.
5
Yağladığınız kek kalıbına harcı aktarıp önceden 180°C’ye ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin.
6
Kek soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
7
Splenda ile hazırlanan Üzümlü Kek hazır, afiyet olsun!
* Splenda Granül yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 310 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler