Cold brew için; french press’e 130 gram toz kahve koyun; üzerine 360 ml kaynamış içme suyu ekleyip karıştırın ve 12 saat demlemeye bırakın. Daha sonra süzün.
Vanilla Sweet Cream Cold Brew
Vanilla Sweet Cream Cold Brew
- Servis1 bardak (1 porsiyon - 300 ml )
- Hazırlama Süresi10 dk
- Bekleme Süresi12 sa
- Toplam Süre12 sa 10 dk
- Kalori92
- Kullanılan ÜrünSplenda Tablet
Malzemeler
Cold Brew için
- 1 çay bardağı öğütülmüş toz kahve (130 g)
- 3 çay bardağı içme suyu (360 ml)
Vanilya şurup için
- ½ çay bardağı kaynamış su (60 ml)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 10 Splenda Tablet
Süt ve krema karışımı için
- 1 çay bardağı light süt (120 ml)
- 2 yemek kaşığı light krema
- 1 yemek kaşığı vanilya şurup
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori92 kcal117.95%
- Yağ3.93 g5.04%
- Karbonhidrat7.26 g2.64%
- Lif0.20 g0.71%
- Protein4.92 g9.84%
Yapılışı
1. aşama
2. aşama
Vanilya şurup için; ½ çay bardağı (60 ml) kaynamış içme suyuna 10 adet Splenda Tablet ve 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ekleyip karıştırın ve kenara alın.
3. aşama
Süt ve krema karışımı için; geniş bir bardak ya da kavanoza 1 çay bardağı light süt koyup üzerine 2 yemek kaşığı light krema ekleyin ve hazırlamış olduğunuz vanilya şurubundan 1 yemek kaşığı koyun. Bir çırpıcı yardımıyla krema biraz açılana kadar 2-3 dakika çırpın.
Büyükçe bir servis bardağı alın ve bardağın içini dolduracak şekilde buz koyun; üzerine hazırladığınız vanilya şurubundan 2 yemek kaşığı ekleyin. Daha sonra 12 saat boyunca demlenmiş olan cold brew kahvenizden bardağın 3 de 2’sine gelecek şekilde doldurun. En son süt ve krema karışımı bardağı kaplayacak şekilde ekleyin.
Splenda Tablet ile yapılan Vanilla Sweet Cream Cold Brew hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 bardağı 286 kalori olacaktı!
1 porsiyon = 1 bardak
Kullanılan Ürün

Splenda Tablet