Vanilla Sweet Cream Cold Brew

Vanilla Sweet Cream Cold Brew

  • Servis1 bardak (1 porsiyon - 300 ml )
  • Hazırlama Süresi10 dk
  • Bekleme Süresi12 sa
  • Toplam Süre12 sa 10 dk
  • Kalori92
  • Kullanılan ÜrünSplenda Tablet

    Malzemeler

    Cold Brew için

    • 1 çay bardağı öğütülmüş toz kahve (130 g)
    • 3 çay bardağı içme suyu (360 ml)

    Vanilya şurup için

    • ½ çay bardağı kaynamış su (60 ml)
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • 10 Splenda Tablet

    Süt ve krema karışımı için

    • 1 çay bardağı light süt (120 ml)
    • 2 yemek kaşığı light krema
    • 1 yemek kaşığı vanilya şurup


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori92 kcal117.95%
    • Yağ3.93 g5.04%
    • Karbonhidrat7.26 g2.64%
    • Lif0.20 g0.71%
    • Protein4.92 g9.84%

    Yapılışı

    1. aşama

    1

    Cold brew için; french press’e 130 gram toz kahve koyun; üzerine 360 ml kaynamış içme suyu ekleyip karıştırın ve 12 saat demlemeye bırakın. Daha sonra süzün.

    2. aşama

    2

    Vanilya şurup için; ½ çay bardağı (60 ml) kaynamış içme suyuna 10 adet Splenda Tablet ve 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ekleyip karıştırın ve kenara alın.

    3. aşama

    3

    Süt ve krema karışımı için; geniş bir bardak ya da kavanoza 1 çay bardağı light süt koyup üzerine 2 yemek kaşığı light krema ekleyin ve hazırlamış olduğunuz vanilya şurubundan 1 yemek kaşığı koyun. Bir çırpıcı yardımıyla krema biraz açılana kadar 2-3 dakika çırpın.

    4

    Büyükçe bir servis bardağı alın ve bardağın içini dolduracak şekilde buz koyun; üzerine hazırladığınız vanilya şurubundan 2 yemek kaşığı ekleyin. Daha sonra 12 saat boyunca demlenmiş olan cold brew kahvenizden bardağın 3 de 2’sine gelecek şekilde doldurun. En son süt ve krema karışımı bardağı kaplayacak şekilde ekleyin.

    Splenda Tablet ile yapılan Vanilla Sweet Cream Cold Brew hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 bardağı 286 kalori olacaktı!

    1 porsiyon = 1 bardak

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up