2 adet yumurtanın sarısı ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir kâseye alın ve üzerine bir çimdik tuz ekleyerek mikser ile katılaşana kadar çırpın. Katılaştıktan sonra Splenda Granül ekleyin ve biraz daha çırpın.
Vanilyalı Dondurma
Vanilyalı Dondurma
- Servis500 g (10 top / 5 kişilik) (1 porsiyon = 2 top) Splenda Granül
- Hazırlama Süresi25 dk
- Bekleme Süresi6 sa
- Toplam Süre6 sa 25 dk
- Kalori80
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 2 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
- 200 ml light krema (1 paket)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 10 çay kaşığı Splenda Granül (5 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori80 kcal102.56%
- Yağ13.51 g17.32%
- Karbonhidrat5.74 g2.09%
- Lif0.00 g0%
- Protein13.8 g27.6%
Yapılışı
1
2
Başka bir kâsede ise kremayı hafif katılaşana kadar 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarılarını da yine başka bir kapta dağılana kadar çatalla çırpın ve kremanın içine ekleyin. Spatula ile karıştırırak krema ve yumurta sarılarının yavaşça birbirine karışmasını sağlayın.
3
Üzerine 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyip biraz daha karıştırın. Daha sonra üzerine yumurta beyazlarını 2 parça şeklinde ekleyin ve yavaşça karıştırın.
4
Geniş ve çok derin olmayan bir buzluk kabına dondurmayı aktarın ve güzelce yayın.
5
Buzlukta en az 5-6 saat donması sağlayın.
Splenda Granül ile yapılan Vanilyalı Dondurmanız hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 110 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler