Vanilyalı Dondurma

Vanilyalı Dondurma

  • Servis500 g (10 top / 5 kişilik) (1 porsiyon = 2 top) Splenda Granül
  • Hazırlama Süresi25 dk
  • Bekleme Süresi6 sa
  • Toplam Süre6 sa 25 dk
  • Kalori80
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 2 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
    • 200 ml light krema (1 paket)
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    • 10 çay kaşığı Splenda Granül (5 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori80 kcal102.56%
    • Yağ13.51 g17.32%
    • Karbonhidrat5.74 g2.09%
    • Lif0.00 g0%
    • Protein13.8 g27.6%

    Yapılışı

    1

    2 adet yumurtanın sarısı ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir kâseye alın ve üzerine bir çimdik tuz ekleyerek mikser ile katılaşana kadar çırpın. Katılaştıktan sonra Splenda Granül ekleyin ve biraz daha çırpın.

    2

    Başka bir kâsede ise kremayı hafif katılaşana kadar 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarılarını da yine başka bir kapta dağılana kadar çatalla çırpın ve kremanın içine ekleyin. Spatula ile karıştırırak krema ve yumurta sarılarının yavaşça birbirine karışmasını sağlayın.

    3

    Üzerine 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyip biraz daha karıştırın. Daha sonra üzerine yumurta beyazlarını 2 parça şeklinde ekleyin ve yavaşça karıştırın.

    4

    Geniş ve çok derin olmayan bir buzluk kabına dondurmayı aktarın ve güzelce yayın.

    5

    Buzlukta en az 5-6 saat donması sağlayın.

    Splenda Granül ile yapılan Vanilyalı Dondurmanız hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 110 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Fill out this field
    Fill out this field
    Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
    You need to agree with the terms to proceed

    keyboard_arrow_up