Hurmaları yumuşamaları için bir kâse sıcak suda 5-10 dakika bekletin. Daha sonra çekirdeklerini çıkarın ve mutfak robotunda iyice parçalayın. Ardından, leblebi ve fındıkları da aynı şekilde robotta parçalayın.
Vegan Fındıklı Enerji Topları (Vegan, Glutensiz)
Vegan Fındıklı Enerji Topları (Vegan, Glutensiz)
- Servis11 adet
- Hazırlama Süresi10 dk
- Bekleme Süresi30 dk
- Toplam Süre40 dk
- Kalori72
- Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal
Malzemeler
- ½ su bardağı sarı leblebi (65 g)
- 1 silme yemek kaşığı kakao (8 g)
- 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı
- Yarım su bardağı fındık (50 g)
- 10 adet hurma (200 g)
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 silme yemek kaşığı Splenda Stevia Kristal (10 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori72 kcal92.31%
- Yağ4.17 g5.35%
- Karbonhidrat6 g2.18%
- Lif2.51 g8.96%
- Protein2.73 g5.46%
Yapılışı
1
2
Ufak bir kâseye 2 yemek kaşığı sıcak su ve 1 yemek kaşığı Stevia Kristal koyup eriyene kadar karıştırın.
3
Hazırlanan bu malzemelerin hepsini bir kâseye alınarak homojen bir kıvam alana kadar yoğurun ve kıvamın oturması için yarım saat buzdolabında bekletin.
4
Daha sonra buzdolabından çıkarıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve süslemek için fındık parçalarına bulayın.
Splenda Stevia Kristal ile yapılan Vegan Fındıklı Enerji Topları hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 adet 76 kalori olacaktı!
1 porsiyon = 1 adet
Kullanılan Ürün

Splenda Stevia Kristal