Un, Splenda Stevia Kristal ve kabartma tozunu bir kâsede iyice karıştırın.
Vegan Light Kek
Vegan Light Kek
- Servis12 porsiyon
- Hazırlama Süresi1 sa
- Kalori66
- Kullanılan ÜrünSplenda Stevia Kristal Tatlandırıcı
Malzemeler
- 1,5 su bardağı karabuğday unu (180 g)
- 240 ml bitkisel süt
- Yarım şişe soda (100 ml)
- 1 paket kabartma tozu (10 g)
- 3 tatlı kaşığı toz kakao (15 g)
- Yarım su bardağı Splenda Stevia Kristal (20 tepeleme çay kaşığı, 20 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori66 kcal84.62%
- Yağ0.74 g0.95%
- Karbonhidrat16.18 g5.88%
- Lif0.68 g2.43%
Yapılışı
1
2
Karışıma bitkisel süt, soda ekleyip tekrar karıştırın.
3
Karışımdan 6 yemek kaşığı kenara ayrın ve içerisine 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek karıştırın. Kıvamı koyu olursa sade karışımdan biraz daha ekleyebilirsiniz.
4
Öncesinde yağladığınız kek kalıbına sırasıyla sade karışım, kakaolu karışım ve tekrar sade karışım eklenir.
5
Fırında 170°C’de 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip daha sonra dilimleyin.
6
Splenda ile hazırlanmış Vegan Light Kekiniz hazır, afiyet olsun!
Kullanılan Ürün
Splenda Stevia Kristal
Seveceğiniz Diğer Tarifler