Yaklaşık 150 gramlık tatlı kâselerini yapışmaz pişirme yağı püskürterek yağlayın.
Yaban Mersinli-Mandalinalı Latte Cotta
Yaban Mersinli-Mandalinalı Latte Cotta
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi25 dk
- Pişirme Süresi10 dk
- Soğuma Süresi3 sa
- Toplam Süre3 sa 35 dk
- Kalori70
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
Kreması için
- 420 ml yağsız veya %1 yağlı süt
- 1½ çay kaşığı aromasız jelatin
- 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş mandalina
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı taze mandalina
- 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Sosu için
- 150 g donmuş yaban mersini, buzu çözülmüş
- 1 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori70 kcal89.74%
- Yağ0.00 g0%
- Doymuş Yağ0.00 g0%
- Karbonhidrat13.00 g4.73%
- Şekerden gelen35.00 g12.73%
- Lif1.00 g3.57%
- Protein5.00 g10%
- Tuz0.30 g0.11%
Yapılışı
Kreması
60 ml sütü ısıya dayanıklı küçük bir kâseye koyun, jelatini ilave edin ve bu şekilde 5 dakika bekletin. Kâseyi içi sıcak su dolu, geniş bir kâsenin içine koyun ve jelatin çözülene kadar hafifçe karıştırın.
Bu arada, orta büyüklükte bir sos tenceresinde SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, mandalinayı, tuzu ve kalan 360 ml sütü karıştırın. Kaynayıncaya kadar orta ısıda pişirin. Hafifçe kaynayacak şekilde ocağı düşük konuma getirin ve sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin.
Ardından sos tenceresini ocaktan alın. Jelatin karışımını ve meyve suyunu karıştırın. 960 ml’lik ölçekli cam sürahiye alın.
Süt karışımını tatlı kâselerine eşit şekilde pay edin. Üzerini sıkı olmayacak şekilde kapattıktan sonra en az 3 saat veya oturana kadar soğutun.
Sosu
Orta büyüklükte bir sos tenceresinde yaban mersinini, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı ve suyu karıştırın. Orta sıcaklıkta karıştırarak yaklaşık 5 dakika veya meyveler yumuşayıncaya ve sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Servis için
Her kâsenin iç kısmının etrafını ince bir bıçakla kesin ve servis tabaklarına ters çevirin. Servis yapmadan önce üzerine sosunu gezdirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler