Yaban Mersinli-Mandalinalı Latte Cotta

Yaban Mersinli-Mandalinalı Latte Cotta

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi25 dk
  • Pişirme Süresi10 dk
  • Soğuma Süresi3 sa
  • Toplam Süre3 sa 35 dk
  • Kalori70
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    Kreması için

    • 420 ml yağsız veya %1 yağlı süt
    • 1½ çay kaşığı aromasız jelatin
    • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş mandalina
    • 1 tutam tuz
    • 3 yemek kaşığı taze mandalina
    • 3 yemek kaşığı SPLENDA® Granül

    Sosu için

    • 150 g donmuş yaban mersini, buzu çözülmüş
    • 1 yemek kaşığı su
    • 2 yemek kaşığı SPLENDA® Granül


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori70 kcal89.74%
    • Yağ0.00 g0%
    • Doymuş Yağ0.00 g0%
    • Karbonhidrat13.00 g4.73%
    • Şekerden gelen35.00 g12.73%
    • Lif1.00 g3.57%
    • Protein5.00 g10%
    • Tuz0.30 g0.11%

    Yapılışı

    1

    Yaklaşık 150 gramlık tatlı kâselerini yapışmaz pişirme yağı püskürterek yağlayın.

    Kreması

    2

    60 ml sütü ısıya dayanıklı küçük bir kâseye koyun, jelatini ilave edin ve bu şekilde 5 dakika bekletin. Kâseyi içi sıcak su dolu, geniş bir kâsenin içine koyun ve jelatin çözülene kadar hafifçe karıştırın.

    3

    Bu arada, orta büyüklükte bir sos tenceresinde SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı, mandalinayı, tuzu ve kalan 360 ml sütü karıştırın. Kaynayıncaya kadar orta ısıda pişirin. Hafifçe kaynayacak şekilde ocağı düşük konuma getirin ve sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin.

    4

    Ardından sos tenceresini ocaktan alın. Jelatin karışımını ve meyve suyunu karıştırın.  960 ml’lik ölçekli cam sürahiye alın.

    5

    Süt karışımını tatlı kâselerine eşit şekilde pay edin. Üzerini sıkı olmayacak şekilde kapattıktan sonra en az 3 saat veya oturana kadar soğutun.

    Sosu

    6

    Orta büyüklükte bir sos tenceresinde yaban mersinini, SPLENDA® Granül Tatlandırıcı’yı ve suyu karıştırın. Orta sıcaklıkta karıştırarak yaklaşık 5 dakika veya meyveler yumuşayıncaya ve sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    Servis için

    7

    Her kâsenin iç kısmının etrafını ince bir bıçakla kesin ve servis tabaklarına ters çevirin. Servis yapmadan önce üzerine sosunu gezdirin.

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up