Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü

  • Servis4 porsiyon
  • Hazırlama Süresi20 dk
  • Bekleme Süresi2 sa
  • Toplam Süre2 sa 20 dk
  • Kalori267
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül

    Malzemeler

    • 60 g tereyağı
    • 100 g buğday unu
    • 500 ml light süt
    • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (5 g)
    • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
    • Tarçın (üzerine)
    • 9 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (17 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori267 kcal342.31%
    • Yağ12.60 g16.15%
    • Karbonhidrat31.44 g11.43%
    • Lif0.69 g2.46%
    • Protein6.96 g13.92%

    Yapılışı

    1

    Bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin.

    2

    Unu ilave edin ve bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak unu kavurun.

    3

    Sütten yarım çay bardağı kadar kenara ayırın.

    4

    Tencereye süt ve Splenda Granül’ü de ilave edin.

    5

    Kenara ayırdığınız sütün içerisine buğday nişastasını ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırarak çözelti haline getirip ocaktaki karışımın içerisine ekleyin. Kaynayana ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

    6

    Ocaktan alınca içerisine vanilyayı ekleyin ve bir mikser yardımıyla iyice çırpın.

    7

    Kare bir Borcam’a elinizle su serpin ve hazırladığınız muhallebiyi dökerek her tarafı eşit olacak şekilde yayın.

    8

    Tatlınız hafif ılınınca buzdolabında iyice soğutun.

    9

    Dilimleyin ve toz tarçın serperek servis edin. Splenda’lı Yalancı Tavuk Göğsünüz hazır, afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 425 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up