Bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin.
Yalancı Tavuk Göğsü
Yalancı Tavuk Göğsü
- Servis4 porsiyon
- Hazırlama Süresi20 dk
- Bekleme Süresi2 sa
- Toplam Süre2 sa 20 dk
- Kalori267
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
- 60 g tereyağı
- 100 g buğday unu
- 500 ml light süt
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası (5 g)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Tarçın (üzerine)
- 9 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (17 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori267 kcal342.31%
- Yağ12.60 g16.15%
- Karbonhidrat31.44 g11.43%
- Lif0.69 g2.46%
- Protein6.96 g13.92%
Yapılışı
Unu ilave edin ve bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak unu kavurun.
Sütten yarım çay bardağı kadar kenara ayırın.
Tencereye süt ve Splenda Granül’ü de ilave edin.
Kenara ayırdığınız sütün içerisine buğday nişastasını ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırarak çözelti haline getirip ocaktaki karışımın içerisine ekleyin. Kaynayana ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Ocaktan alınca içerisine vanilyayı ekleyin ve bir mikser yardımıyla iyice çırpın.
Kare bir Borcam’a elinizle su serpin ve hazırladığınız muhallebiyi dökerek her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
Tatlınız hafif ılınınca buzdolabında iyice soğutun.
Dilimleyin ve toz tarçın serperek servis edin. Splenda’lı Yalancı Tavuk Göğsünüz hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 425 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler