Yulaf Ezmeli Diyet Pasta

Yulaf Ezmeli Diyet Pasta

  • Servis8 porsiyon (8 üçgen dilim)
  • Hazırlama Süresi15 dk
  • Kalori90
  • Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı

    Malzemeler

    • 1 su bardağı rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi (100 g)
    • 4 adet hurma
    • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (10 g)
    • ½ limon suyu ve limon kabuğu rendesi
    • 1 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül (1 g)

    Üzeri için

    • 120 g labne peynir
    • ½ çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 2 tepeleme çay kaşığı SPLENDA® Granül (2 g)


    • Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)

    • % Daily Value*
    • Kalori90 kcal115.38%
    • Yağ4.48 g5.74%
    • Karbonhidrat10.20 g3.71%
    • Lif1.58 g5.64%
    • Protein0.83 g1.66%

    Yapılışı

    1

    Hurmalar kaynar suda yumuşayana dek bekletilir, çekirdekleri çıkarılır ve çatalla ezilir. Üzerine Hindistan cevizi yağı, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve Splenda Granül eklenip iyice çırpılır.

    2

    Yulaf ezmesi rondoda un hâline getirilir. Hurmalı karışıma eklenir, karıştırılır ve spatula ile yağlı kâğıt serili bir kalıba ezilerek yayılır.

    3

    Başka bir kapta labne, limon kabuğu rendesi ve 2 g Splenda Granül eklenir, karıştırılır. Yulaflı karışımın üzerine yayılır.

    4

    Buzdolabında en az 2 saat bekletilir.

    5

    Servise hazır olan Yulaf Ezmeli Diyet Pastanızı üzerine limon kabuğu rendesi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

    * Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 porsiyonu 103 kalori olacaktı!

    Kullanılan Ürün

    Seveceğiniz Diğer Tarifler

    keyboard_arrow_up