Yapışmaz tavayı ocağı orta veya orta yüksek seviyeye ayarlayarak ısıtın.
Yulaf Kepekli Krep
Yulaf Kepekli Krep
- Servis6 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi10 dk
- Toplam Süre20 dk
- Kalori130
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 80 g yulaf kepeği, pişmemiş
- 60 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- ⅛ çay kaşığı tuz
- 450 ml ekşi süt
- 60 ml yumurta
- 6 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori130 kcal166.67%
- Yağ2.00 g2.56%
- Doymuş Yağ0.50 g0.18%
- Karbonhidrat20.00 g7.27%
- Şekerden gelen4.00 g1.45%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein7.00 g14%
- Tuz0.70 g0.25%
Yapılışı
1
2
Yulaf kepeğini, unu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu geniş bir kâsede karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.
3
Ekşi sütü ve yumurtayı küçük bir kâsede çırpın. Yumurta karışımını kuru malzemelerin üzerine boşaltın. Malzemeler karışana ve büyük, kuru topaklar kalmayıncaya kadar karıştırın.
4
Yaklaşık ¼ kap krep karışımını sıcak tavaya dökün. Krepleri hafif kabarana, kızarana ve kenarlarından hafifçe kuruyana kadar pişirin. Ters çevirin ve arkasını da kızarıncaya kadar pişirin.
Kullanılan Ürün

Splenda Granül