Yapışmaz tavayı ocağı orta veya orta yüksek seviyeye ayarlayarak ısıtın.
Yulaf Kepekli Krep
Yulaf Kepekli Krep
- Servis6 porsiyon
- Hazırlama Süresi10 dk
- Pişirme Süresi10 dk
- Toplam Süre20 dk
- Kalori130
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül Tatlandırıcı
Malzemeler
- 80 g yulaf kepeği, pişmemiş
- 60 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- ⅛ çay kaşığı tuz
- 450 ml ekşi süt
- 60 ml yumurta
- 6 g SPLENDA® Granül
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori130 kcal166.67%
- Yağ2.00 g2.56%
- Doymuş Yağ0.50 g0.18%
- Karbonhidrat20.00 g7.27%
- Şekerden gelen4.00 g1.45%
- Lif2.00 g7.14%
- Protein7.00 g14%
- Tuz0.70 g0.25%
Yapılışı
1
2
Yulaf kepeğini, unu, Splenda Granül Tatlandırıcı’yı, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu geniş bir kâsede karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.
3
Ekşi sütü ve yumurtayı küçük bir kâsede çırpın. Yumurta karışımını kuru malzemelerin üzerine boşaltın. Malzemeler karışana ve büyük, kuru topaklar kalmayıncaya kadar karıştırın.
4
Yaklaşık ¼ kap krep karışımını sıcak tavaya dökün. Krepleri hafif kabarana, kızarana ve kenarlarından hafifçe kuruyana kadar pişirin. Ters çevirin ve arkasını da kızarıncaya kadar pişirin.
Kullanılan Ürün
Splenda Granül
Seveceğiniz Diğer Tarifler