İçme suyu ve 20 gram (9 dolu tatlı kaşığı) Splenda Granül’ü kaynatıp ocaktan aldıktan sonra içine 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyin ve soğumaya bırakın.
Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı
- Servis9 kişilik (9 kare dilim)
- Hazırlama Süresi50 dk
- Bekleme Süresi2 sa
- Fırınlama Süresi30 dk
- Toplam Süre3 sa 20 dk
- Kalori230
- Kullanılan ÜrünSplenda Granül
Malzemeler
Şerbeti için
- 1 su bardağı içme suyu (250 ml)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 9 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (20 g)
Keki için
- 2 yumurta
- 50 ml sıvı yağ
- ½ su bardağı Hindistan cevizi rendesi (30 g)
- ½ su bardağı kırılmış ceviz içi (50 g)
- ½ su bardağı galeta unu (60 g)
- 8 g yağsız kuru süt tozu
- ½ paket kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- 5 dolu tatlı kaşığı Splenda Granül (17 g
Muhallebi için
- 500 ml light süt
- ½ su bardağı nişasta (70 g)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 5 dolu tatlı kaşığı Splenda granül (17 g)
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi (30 g)
Enerji ve Besin Öğeleri (Porsiyon başına)
- % Daily Value*
- Kalori230 kcal294.87%
- Yağ14.37 g18.42%
- Karbonhidrat15.32 g5.57%
- Lif2.59 g9.25%
- Protein5.51 g11.02%
- Tuz66.75 g24.27%
Yapılışı
Şerbet
Kek
Yumurta ve 17 gram (5 dolu tatlı kaşığı) Splenda Granül’ü derin bir kapta çırpın. Üzerine sıvı yağ, yağsız kuru süt tozu, ½ çay kaşığı karbonat ve kabartma tozu ekleyip biraz daha çırpın. Hindistan cevizi rendesi, parça cevizler ve galeta unu da ekleyip çok az daha çırpın.
Kare bir Borcam’ı yağlayıp kek harcını koyun ve üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30 dakika pişirin.
Muhallebi
Ufak boy bir tencerede süt, Splenda Granül ve nişastayı karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyip soğumaya bırakın.
Birleştirme
Keki fırından çıkardıktan sonra henüz sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün ve keki soğumaya bırakın. O sırada soğumuş olan muhallebiyi de üzerine döküp spatula ile düzeltin. Süslemek için Hindistan cevizi rendesi serpin ve buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın.
Splenda ile yapılan Kıbrıs Tatlısı hazır, afiyet olsun!
* Splenda yerine şeker kullanılsaydı 1 dilimi 320 kalori olacaktı!
Kullanılan Ürün

Splenda Granül



