Spordan Önce Enerji Verecek 5 Şekersiz Tatlı

Okuma Süresi: 2 dakika

Söz konusu spora hazırlanmak olduğunda, vücudunuzu doğru enerji kaynaklarıyla beslemek en yüksek performans için çok önemlidir.

Şeker yüklü tatlılar size hızlı bir enerji artışı sağlayabilir; ancak ardından gelen çökkünlük, sizi yorgun hissettirebilir. Neyse ki, size uzun süreli enerji sağlayabilecek ve spor aktiviteleriniz boyunca size güç vermeye yardımcı olabilecek çok sayıda lezzetli şekersiz gıda seçeneği vardır.

Bu blog yazısında, sahaya veya spor salonuna gitmeden önce hazır ve enerjik olmanıza yardımcı olacak, ağız sulandıran beş şekersiz tatlı tarifini tanıtacağız.

Enerji verici özelliğe sahip bu lezzetli yaban mersinli tarif, hafif bir kahvaltının ardından spor salonuna gitmeyi planlayanlar için harika bir seçenek. Splenda Granül Tatlandırıcı ile hazırlanan bu tarif, içerisindeki doğal şekerle enerjinizi artırmak için en büyük yardımcınız olacak, bol antioksidanlı yaban mersiniyle destekleniyor.

Yüksek lif içeriğiyle spor sırasında ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak, C vitamini açısından zengin olan çilek ve yüksek protein içeriği sayesinde enerji ihtiyacınızı karşılayacak süzme yoğurtla hazırlanan bu düşük kalorili tarif, spor öncesi sağlıklı seçenekler arasında yer alıyor.

Hızlı ve lezzetli! İçerisindeki yumurta ve bitter çikolata sayesinde spor öncesi hem protein hem de enerji ihtiyacınızı karşılayacak mus tarifimizi hazırlamaya başlayın, tam 15 dakikada aradığınız lezzete ulaşın. Dikkatli olun, 6 porsiyonun hepsini yemek isteyebilirsiniz!

Kurabiye canavarları için özel bir tarifimiz var! Vücudunuza ihtiyacı olan enerjiyi sağlayacak ve karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacak lezzetli ve özel biscotti tarifimize doyamayacaksınız. Özellikle uzun ve yoğun antrenmanlar sırasında yanınıza birkaç parça almayı unutmayın!

Sanılanın aksine, veganlar için egzersiz öncesinde ve sırasında kullanılabilecek enerji verici içeriklere sahip birçok farklı tarif bulunmaktadır. Bu tarifte Hindistan cevizi sütü veya badem sütü, Splenda Granül Tatlandırıcı ve çilekle lezzetli ve enerji verici bir bowl hazırlayabilirsiniz! Bu hafif smoothie bowl’a dilediğiniz çekirdek ve tohumları ekleyerek daha lezzetli ve enerji verici hâle getirebilirsiniz.

Vücudunuzu Nasıl Beslediğinizi Bilin

Egzersiz öncesi karbonhidratlı gıdalar tüketmek, vücudunuzun kısa, yüksek yoğunluklu egzersizleri beslemek için enerji kullanma yeteneğini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olurken, yağlar vücudunuzun daha uzun egzersiz seansları için yakıt sağlamasına yardımcı olur.

Proteinli gıdalar tüketmek, kas protein sentezini geliştirmeye ve toparlanmayı desteklemeye yardımcı olur.

İşin sırrı, size sporda başarı için güç verecek kompleks karbonhidratları, yağları, lifleri ve proteinli gıdaları bir araya getiren yiyecekleri seçmektir.

Splenda Tatlandırıcılar bu yolculuğunuzu daha lezzetli hâle getirmek ve kalorileri yönetmenize yardımcı olmak için burada: Splenda ile hazırlanan lezzetli tariflerle egzersiz yaparken enerji dolu olacaksınız! Afiyet olsun!

Sevebileceğiniz Tarifler

keyboard_arrow_up